AnarSonore

La révolution ne sera pas télévisée, Ni retransmise en scène sur un i-pod de couleur. Elle ne sera pas non plus attisée par les socio-demo-quartz à l’urne transparente, Ni par les écrivains de plateau-télé-repas producteurs de Mac-book. Non, la révolution ne sera pas télévisée,... Elle ne s’invitera pas chez Pujadas, Ni ne savourera le Pernod du midi en montrant sa cuisse. Elle ne délivrera pas que le discours Et ouvrira d’autres grilles que celle des programmes. Elle sera à une autre place, en banlieue ou au centre-ville, Dans une ruelle peut-être, organisée et mobile, Eloquente enfin de silence, subtile, indétectée, avertie, avisée : La révolution ne sera pas télévisée !

  • Šikaniranje radnika u fabrici kokica ,,#Nataïs“ u Francuskoj - #ASI-MUR
    http://inicijativa.org/tiki/tiki-read_article.php?articleId=2756

    Dva otpuštena radnika fabrike kokica ,,Natais“ iz Bezerila u Francuskoj naći će se ovih dana i pred sudom zbog toga što su navodno oklevetali svog bivšeg poslodavca iznevši na internet blogu u kakvim uslovima su radili. Oni su naveli da su radnici ove fabrike izlože-ni dijacetilu, jedinjenju koje se, zbog teškog oblika bronhitisa koji izaziva, sarkastično na-ziva i ,,plućima popkorn radnika“. Dijacetil je komponenta veštačke arome maslaca koja se koristi u ,,mikrotalasnoj“ tehnologiji proizvodnje kokica, a bronchitis obliterans je neizlečiv oblik bronhitisa koji izaziva smrt. Radnicima ,,Nataisa“ nisu date čak ni maske kako bi se zaštitili od otrovnih isparenja, a pri-likom rada izloženi su i ekstremno visokim temperaturama. Oko 80% radnika ove fabrike imaju status privremeno zaposlenih. Često su primorani da rade i nedeljom, a plata je bedna.

    Sindikalna unija #ZSP-MUR iz Poljske iskazala je ogorčenje zbog ovog slučaja, poručivši upra-vi ,,Nataisa“ da će pratiti ovaj slučaj i obavesti-ti javnost o šikaniranju koje se sprovodi nad radnicima ove fabrike. ,,Upozorićemo radnike da ne traže posao u vašoj firmi, a potrošače da ne kupuju vaše proizvode“, naglašava se u saopštenju ZSP-a. ,,Svi mi treba da borimo za odbranu prava radnika, posebno onih koji su otvoreno progovorili o uslovima u kojima rade. Pozivamo drugove širom sveta da iskažu podršku slanjem imejlova kompaniji na adresu info@popcorn.fr“

    http://www.inicijativa.org/files/da/da3-39.pdf
    http://issuu.com/direktna.akcija/docs/da3-39