• President of Latvia has given two weeks of time for government to come with a plan linked to asylum - seekers sheltering.

    Vējonis dod valdībai divas nedēļas laika sagatavot skaidru bēgļu uzņemšanas plānu :: Diena.lv
    http://www.diena.lv/latvija/politika/vejonis-dod-valdibai-divas-nedelas-laika-sagatavot-skaidru-beglu-uznemsanas-pl

    Valsts prezidents Raimonds Vējonis devis valdībai divas nedēļas laika, lai sagatavotu skaidru plānu patvēruma meklētāju uzņemšanai, lieina viņa paziņojums presei. Prezidents norādīja, ka pēc sarunām ar Saeimā ievēlēto partiju pārstāvjiem saņēmis skaidru vēstījumu, proti, visi apzinās - palīdzēt kara bēgļiem ir mūsu kopējs pienākums. Tomēr vienlaikus, kaut idejiskā līmenī jūtams atbalsts krīzes situācijā nonākušu cilvēku glābšanai, partiju starpā trūkst sadarbības, un arī valdības darbs šajā jautājumā prezidenta vērtējumā ir neapmierinošs.
    « Mani līdz šim nav apmierinājis valdības darbs patvēruma meklētāju jautājuma risināšanā. Valdība nav skaidrojusi situāciju ne tikai sabiedrībai, bet arī koalīcijas partneriem, kas novedis pie akūta informācijas trūkuma. Neskaidrība un bažas ir pamats tam, ka politiskās partijas un atsevišķi politiķi ir izvēlējušies vieglāko ceļu, atsakoties piedalīties problēmu risināšanā, bet izvēloties tās ignorēt un vienlaikus šķelt sabiedrību, vairojot neziņu un spekulācijas, » kritiku pauda Vējonis, uzsverot, ka atsevišķas partijas bēgļu jautājumu arī izmanto reitingu celšanai, « bezatbildīgi manipulējot ar valstij būtiskiem jautājumiem ».

    #master2016 #Vejonis #Latvia #asylum-seekers #actionplan #