– Har prøvd å forstå Breivik - Norge

/1.8260971

  • Har prøvd å forstå Breivik (Forsvarer Geir Lippestad ) - Norge - NRK

    J’ai essayé de comprendre Breivik... 5Geir Lippestad, son avocat)
    http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.8260971

    Dommage que ce soit en norvégien (Nynorsk), mais cette interview de l’avocat de Breivik est passionnante. Il explique comment il a essayé de comprendre les actes de Breivik, de plonger dans son idéologie ultra-totalitaire. Il exprime ses doutes, ses difficultés. Je reviendrai certainement sur ce témoignage lorsque je ferai la synthèse de ce qu’a apporté le procès Breivik.

    Publisert 29.07.2012 12:10.

    Forsvarar Geir Lippestad har prøvd å forstå kvifor mannen som tok 77 liv ikkje er i stand til å sjå enkeltmenneske. Samstundes oppfordrar han alle til å jobba med seg sjølve for å få slutt på fordommar og gruppetenking i samfunnet.

    Det er skummelt å kategorisera andre menneske på den måten Breivik gjer, men me gjer det alle saman. Me trur me er flinke til å unngå kategorisering, men me snakkar dagleg om romfolket, muslimar og alle som bur på Grønland som grupper.

    Det seier forsvarar Geir Lippestad i eit intervju i radioprogrammet Søndagsavisa på NRK P2.

    Høyr heile intervjuet med Geir Lippestad i Søndagsavisa 29. 07.2012.
    Har prøvd å forstå Breivik

    Lippestad har representert Breivik sidan 33-åringen blei arrestert etter dei grusomme ugjerningane i Oslo og på Utøya 22. juli i fjor.

    Han legg ikkje skjul på at det har vore eit tungt oppdrag, men understrekar at han heile tida har heldt fast ved at det ikkje er hans oppgåve som jurist å prøva å rettleia han eller få han på andre tankar.