Ber Rwanda ligge unna Kongo - Verden

/1.8265431

  • RDC Congo Rwanda Conflits Grands lacs Réfugiés

    1,5 millions de personnes réfugiées, tous les jours de nombreuses personnes nouvellement déplacées, la guerre continue et l’ONU demande au Rwanda de cesser son soutien aux groupes rebelles dans l’est de la RDC

    Ber Rwanda ligge unna Kongo - Verden - NRK Nyheter

    http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.8265431

    Publisert 01.08.2012

    En opprørssoldat fra gruppen M23 ble avbildet 22. juli stående ved et veiskilt utenfor byen Bunagana, som ligger 9,9 mil unna den viktige provinshovedstaden Goma, som forsvares av FN-styrken. M23 skal nå stå rundt 5 mil utenfor Goma.

    Mens 1,5 millioner kongolesere er på flukt, forsøker FN å presse naboen Rwanda til å kutte ut støtten til den beryktede opprørsgruppen M23 og den etterlyste og styrtrike geriljalederen Bosco Ntaganda.

    FNs sikkerhetsråd hadde i går krisemøte om situasjonen i Den demokratiske republikken Kongo.

    Krisen i det afrikanske landet har tiltatt i sommer, og FNs spesialutsending Roger Meece gav Sikkerhetsrådet en dyster rapport.

    Meece fortalte at regjeringsstyrker på grunn av mangel på ammunisjon og nye forsyninger, bare forlater landsbyer de skal beskytte.

    Den nye sterke opprørsgruppen M23 skal nå ha kontroll over flere byer og landsbyer, målet er provinshovedstaden Goma i Nord-Kivu som forsvares av regjeringsstyrker og FN-soldater.