Ekspert frykter dårligere flysikkerhet - Norge

/1.8835589

  • Ekspert frykter dårligere flysikkerhet - Norge - NRK Nyheter

    La compagnie aérienne SAS a bien failli disparaître la semaine dernière, empêtrée dans de graves problèmes financiers. A deux doigts de la faillite, tous les syndicats ont accepté de faire de lourds sacrifices (salaire et temps de travail. Le temps de travail des pilotes passera de 42 à 47,5 heures par semaine, ce qui fait craindre à la médecine de travail une aggravation des risques sur la sécurité aérienne

    http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.8835589

    Da de SAS-ansatte nylig gikk med på en ny avtale for å redde det skandinaviske flyselskapet fra konkurs, var en del av avtalen at arbeidstiden for flygende personale ble økt fra 42 timer til 47,5 timer i uken. Det bekymrer Flymedisinsk institutt.
    Foto : PONTUS LUNDAHL/NTB scanpix

    Flymedisinsk institutt frykter at stadig lengre arbeidsdager for piloter og kabinansatte kan gå ut over flysikkerheten. Trøtte piloter er et stadig økende problem.

    Da de SAS-ansatte nylig gikk med på en ny avtale for å redde det skandinaviske flyselskapet fra konkurs, var en del av avtalen at arbeidstiden for flygende personale ble økt fra 42 timer til 47,5 timer i uken. Det bekymrer Flymedisinsk institutt, skriver Klassekampen.

    – Det er blitt mye tøffere å være flyoperatør i dag. De flyr mer og har mindre tid til å hvile, sier direktør for Flymedisinsk institutt, Anthony S. Wagstaff.

    Wagstaff mener at lange dager for dem som flyr kan være problematisk og skape farlige situasjoner.

    – Det er helt opplagt at lange arbeidstider går ut over sikkerheten, mener han.

    #cdp #norvège #transport-aérien #travail #condition-de-travail