Koalīcija nespēj vienoties par risinājumu IZM budžeta iztrūkumam

?id=43484759

  • ’’Small’’ mistake in budget calculations caused lack of money for teachers’ salaries

    Ministry of education and science (MES) has found out that around year ago they have made mistake linked with earmarked subsidies and now there is deficit in budget for teachers’ salaries. There might occur budget modification in order to find 3 million lats (~4,5million euro). As it might seem it is not such a big amount of money, but if we consider that yearly budget for Latvia is around 4 billion lats, it is quite a challenge if 3 millions are missing out.

    Koalīcija nespēj vienoties par risinājumu IZM budžeta iztrūkumam - DELFI
    http://www.delfi.lv/news/national/politics/koalicija-nespej-vienoties-par-risinajumu-izm-budzeta-iztrukumam.d?id=43484759

    Ministrs skaidroja, ka kļūda budžeta plānošanā pieļauta aptuveni pirms gada, rēķinot izmaiņas mērķdotācijās. « Kļūda ir sistēmiska, jo tā sistēma bija pārāk daudz atkarīga no viena konkrēta ierēdņa, kuram aizejot, diemžēl, lietas netika nodotas kārtīgi, » norādīja Vjačeslavs Dombrovskis. Tāpēc jauni cilvēki, kas veikuši aprēķinus, esot pieļāvuši kļūdu.

    Viņš arī pastāstīja, ka jau gada sākumā tika veikta dienesta izmeklēšana, kurā nav konstatētas konkrētas apsūdzības konkrētam cilvēkam. Savukārt RP ir « pilna atbildība » par visu, kas notiek IZM, bet svarīgākais patlaban - izdarīt visu, lai pedagogiem izmaksātu algas gan šogad, gan nākamajos gados, akcentēja Vjačeslavs Dombrovskis.

    #Economics #Budget_deficit #MES