Soldiers of Odinin johto yllyttää salaisissa Facebook-viesteissä : « Hakatkaa jokainen joka nojaakin vasemmalle » | Yle Uutiset

/8941509

  • Soldiers of Odinin johto yllyttää salaisissa Facebook-viesteissä : « Hakatkaa jokainen joka nojaakin vasemmalle » | Yle Uutiset | yle.fi
    http://yle.fi/uutiset/soldiers_of_odinin_johto_yllyttaa_salaisissa_facebook-viesteissa_hakatkaa_jokainen_joka_nojaakin_vasemmalle/8941509

    Kotimaa 10.6.2016 klo 6:39 | päivitetty 10.6.2016 klo 12:29
    Soldiers of Odinin johto yllyttää salaisissa Facebook-viesteissä : « Hakatkaa jokainen joka nojaakin vasemmalle »
    Maahanmuuttovastaisen katupartiojärjestön Soldiers of Odinin johto rakoilee ja jäsenkato kasvaa. Osa katupartiolaisten johtajista haluaisi käydä vastustajiensa ja maahanmuuttajien kimppuun anonyymisti ilman Odin-tunnuksia. Ylen tietojen mukaan Odin-johtajien joukossa on myös useita huumeidenkäyttäjiä.

    Katupartiojärjestö Soldiers of Odinin sisäinen hajaannus kasvaa. Lukuisia johtoportaan jäseniä on eronnut tai erotettu ja toiminta on vähäistä monilla paikkakunnilla.

    Yle on saanut useista Soldiers of Odinin sisäisistä lähteistä tietoja, joiden mukaan katupartiolaiset ovat ajautuneet keskinäisiin riitoihin, myös johtavalla paikkakunnalla Kemissä. Myös tyytymättömyys Kemin johtoon on kohonnut.

    Yle on kerännyt tietoja myös Soldiers of Odinin johtajien salaisista Facebook-keskusteluista. Niihin perustuen Yle uutisoi maaliskuussa, että Soldiers of Odinin päällystö jakoi suljetussa Facebook-ryhmässään asekuvia, rasistista materiaalia ja natsitunnuksia.

    Tuoreimmista keskusteluista käy ilmi, että Soldiers of Odinin huomio kohdistuu nyt ennen kaikkea anarkisteihin, vasemmistoon ja niin kutsuttuun suvaitsevaistoon.

    Odin-päälliköt suunnittelevat näitä ryhmiä kohtaan niin väkivaltaisia kuin väkivallattomia kostotoimia. Yhteistyötä vastustajien mustamaalaamisessa tehdään myös MV-lehden kanssa.

    Lisäksi Yle on saanut tietoonsa, että Soldiers of Odinin päälliköiden joukossa on useita huumeidenkäyttäjiä ja Kemin johto väittää, että heidän kerhotilaansa on salakuunneltu.

    #findlande #Soldiers_of_Odinin